Så vill svenskarna betala online.

Före eller efter leverans.

Nya konsumtionsmönster kräver nya sätt att betala. Att svensk e-handel är framstående i en internationell jämförelse beror till stor del på tryggheten och smidigheten som både konsumenter och handlare erbjudits av Klarna.

Varför använder konsumenter faktura när de handlar online?

Svenska konsumenter är uppväxta med att betala sina postorderköp med faktura. Men i takt med att e-handeln gått från 5 till 25% av handeln så har fakturan blivit mer relevant än någonsin. Det primära skälet till varför konsumenter föredrar att betala med faktura är tryggheten i att få hem och kunna kontrollera varan innan betalning. Det är som en kostnadsfri försäkring för konsumenten som slipper oroa sig för att varan inte levereras, inte passar eller att kortuppgifter kommer i fel händer. 

Om du vill veta mer om Klarna-användarnas shopping- och betalvanor finner du det bland våra insiktsrapporter.

6 av 10

Svenska konsumenter blir mer positiva till att handla i en onlinebutik om de erbjuder Klarna som betalningsalternativ.

Vilka typer av betalsätt erbjuder Klarna?

Klarna erbjuder flera olika betalsätt för att kunden ska kunna välja det som passar hen bäst vid köptillfället. Sådant som kan påverka val av betalsätt är exempelvis pris, typ av produkt och hos vilken handlare köpet görs. De flesta konsumenter som handlar med Klarna föredrar att betala med kostnadsfri faktura, men Klarna erbjuder flera olika sätt att betala.

Direktbetalning Vi erbjuder tre olika direktbetalningssätt: kortbetalning, banköverföring eller automatisk betalning från ditt bankkonto (kunden ger Klarna autogiromandat varefter kunden enkelt betalar med ett klick och Klarna genomför betalningen). Dessa betalsätt passar när kunden vill betala vid köptillfället och används för t.ex. dagligvaruköp.

Avgiftsfri 14-dagarsfaktura Det mest populära av Klarnas betalningssätt. När kunden väljer det får hen helt utan kostnad 14 dagar på sig att betala sitt köp från det att handlaren skickat varan.

Pay in X Fungerar på samma sätt som 14-dagarsfakturan men med längre betalningstid, vanligen en eller två månader. Medför i regel en avgift på 39 kronor, men kan variera beroende på butik och val av betalningstid.

Månadsfaktura Månadsfakturan samlar alla kundens fakturaköp på en och samma faktura i slutet av månaden. För den som gör en stor andel av sina köp online är det praktiskt att få en istället för flera fakturor. Medför en avgift på 29 kronor.

Delbetalning Innebär att kunden delbetalar sitt köp under en förutbestämd tidsperiod, till exempel 3, 6 eller 12 månader. Medför en fakturaavgift på 29 kronor, uppläggningsavgift och ränta. Uppläggningsavgiften beror på belopp, och räntan på val av betalningstid.

Flexibel delbetalning Innebär att kunden betalar av köpet i sin egen takt, men med minst 1/24 (eller minst 50 kronor vid lägre belopp) varje månad. Medför ränta och avgift på 29 kronor.

Klarna gör en kreditbedömning vid varje enskilt köp.

På Klarna gör vi en bedömning vid varje köp, oavsett vilken summa det handlar om. För att avgöra konsumentens betalningsförmåga använder Klarna en kombination av olika data. Det kan exempelvis inkludera beloppet konsumenten önskar att handla för, huruvida konsumenten har betalat för tidigare köp i tid, inkomst och eventuella betalningsanmärkningar.

När en konsument vill dela upp en betalning med Klarna görs alltid en bedömning enligt specifikationerna ovan, dessutom inhämtar vi även en extern kreditupplysning. Vi är särskilt försiktiga med att godkänna delbetalning för personer under 25 år, vi har helt enkelt striktare kriterier för den gruppen.

Det faktum att vi gör en bedömning vid varje köp skiljer sig från exempelvis kreditkortsbolagen, som erbjuder en större kredit direkt. Tack vare det upptäcker vi eventuell försämrad betalningsförmåga snabbare.